Skadeläget i truppen: ”Svårt att säga i dagsläget”

Foto: BILDBYRÅN

En skadedrabbad trupp som sakta men säkert börjar återställa sig. Nu väntar tre matcher på åtta dagar den kommande veckan för Blåvitt när man tar sig an Norrköping, Malmö och Hammarby. 

Likt segrarna i Allsvenskan, har skadorna i den blåvita truppen staplats på varandra. Junes Barny, Nzuzi Toko, Robin Söder, Amin Affane och Lasse Vibe var alla fem indisponibla mot både AIK och Sirius förra veckan. Då klarade man sig bra utan.

Nu väntar tätt matchande igen där Norrköping borta följt av Malmö och Hammarby hemma står på schemat.

Läget på de skadedrabbade spelarna går mot det bättre, men är trots allt lite oklart. När IFK Göteborg genomförde sin sista träning inför matchen mot Sirius, var både Lasse Vibe och Junes Barny ute på plan och genomförde ett antal övningar med fysioterapeuten Calle Persson. Efter matchen mot AIK var en optimistisk prognos på Lasse Vibe två veckor medan Nzuzi Toko förväntades vara tillbaka om två veckor.

När IFK Göteborg möter Norrköping på måndag är det exakt två veckor gångna sedan det sades. Men i och med det tighta matchandet kan det bli vila även mot Norrköping. När vi frågade Poya Asbaghi under tisdagen, var det fortfarande oklart kring de skadade spelarna.
Vad är status på Junes, Toko och Robin? Kommer de träna med laget i veckan och eventuellt kunna spela mot Norrköping?
— Svårt att säga i dagsläget. Vi får avvakta till helgen innan vi vet mer, säger han till Nya Blåvitt.

Amin Affanes skada var inte lika allvarlig och mittfältaren bör vara redo för spel nästa vecka.
— Han är inte helt återställd, men mår mycket bättre, säger Poya Asbaghi.

Problemet med Amin Affanes skada var att den berodde på byte av underlag till konstgräset på Tele2 Arena. Som bekant spelar även vår kommande motståndare, IFK Norrköping, på konstgräs.

. . .

IFK Göteborg tränar klockan 10:30 imorgon (onsdag) och torsdag på Kamratgården där dessa spelare eventuellt kan vara tillbaka i full träning.