Söder efter derbysegern: ”Otroligt glada för poängen”

Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

Robin Söder blev matchvinnare när IFK Göteborg slog Häcken i göteborgsderbyt på Bravida Arena. 
Trots tre poäng och matchvinnare, är han både ödmjuk och självkritisk efter matchen.
— All cred till Häcken som gör en bra match, vi har bitar som vi behöver jobba med, säger han till Nya Blåvitt.

IFK Göteborg tog tre viktiga poäng i det uppsnackade Göteborgsderbyt.
Robin Söder blev matchvinnare med sitt mål i den 97:e minuten.
Hur känns det?
— Otroligt glada för poängen, känns som Häcken är bättre spelmässigt, men samtidigt skapar vi målchanser, framförallt i första där vi har tre riktigt bra lägen. All cred till Häcken som gör en bra match, vi har bitar som vi behöver jobba med.

Vad behöver ni jobba med, lite mer konkret? 
— Vi fixar inte deras press riktigt. Vi kommer inte ur den, det är en del. En annan är att de får plocka ner våra rensningar och fortsätta bygga spel på våran planhalva, vi blir lite för låga helt enkelt. Små detaljer, kanske skulle vi rensat mer åt sidorna så Giorgi eller Nygren kunde göra något.

Efter matchen pratade vi om självförtroende och en bra grund att stå på. Robin menar att de båda hör ihop till varför det har gått så bra för Blåvitt.
— Jag vill påstå att det är båda delar. Men för att få den grunden krävs det självförtroende. Att kunna lita på våran grund. Trots att de har mycket boll så skapar de inte så mycket. Det får vi vara nöjda med.

För egen del, hur skönt var det att få näta?
— Ja såklart, sista veckorna har inte varit så roliga. Dels med hjärnskakningen, det var ingen superhärlig period i livet, utan att dra för stora växlar av det. Dubbelribban i Kalmar på nick, nä, det har varit oflyt.

Du har ju spelat väldigt bra, lyckats hålla i bollen och vara nyttig i offensiven, men målen har uteblivit, håller du med?
— Det är lite så jag har känt själv. Har vi behövt hålla i bollen har jag tagit den rollen, så vi kan kontra eller flytta upp spelet. Kan jag göra det som behövs för dagen är jag nöjd, men samtidigt vet vi att man som anfallare behöver göra mål. Sådana mål gör det ännu skönare.

Ska det bli skönt med uppehåll snart sett till alla skador ni har haft?
— Alltid både och. Rullar det på så rullar det på, då vill man gärna fortsätta. Men samtidigt har vi haft en del skador, för egen del också, så det blir nog bra.