Söder hyllar Sana efter comebacken: ”Gör det jättebra”

Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

Tobias Sana var tillbaka på Gamla Ullevi – denna gången i den blåvita matchtröjan.
Trots snabba ryck och endast en genomförd träning inför matchen, blev det en lovande comeback för 30-åringen.
– Jag tycker han gör det jättebra, säger lagkamraten, Robin Söder, efter matchen.


Annons från Unibet:


Robin Söder glöder, mer än någonsin kanske? Han har nämligen gjort samtliga IFK Göteborgs mål sedan bortamötet mot Falkenberg i mitten av juli. Fem stycken, på de fem senaste matcherna från 28-åringen.
– Det är väl bra att man gör mål. Det har varit tendensen tidigare, när man får det första brukar det rulla på. Man får vara glad så länge de går in, säger Söder som inte är orolig över att målskyttet inte sprids ut på fler spelare:
– Inte för min del, men det är såklart bra om vi kan få igång fler som vi hade det under våren. Då delade vi på det samtidigt som vi exploderade vissa matcher och gjorde tre, fyra mål. Men nu möter vi en fembackslinje som står ganska lågt och där behöver vi bli bättre på att blotta dem och bli tydligare med våra löpningar.

Trots nytt mål från Söder – blev det bara 1-1 mot Falkenberg igen. En på förhand tuff uppgift blev än värre när lagets enda ordinarie mittback tvingades kliva av tidigt.
– Det var en ganska tuff match. Den var tuff redan på förhand, men sen när vi får en skada på Rasmus efter fyra minuter så påverkas vi alla av det när vi försökt snickra ihop det hela veckan. Hela första halvlek är präglad av det egentligen, samtidigt som vi gör några dumma misstag också. Vi spelar bort ganska många bollar vilket gjorde att de kunde kontra på oss och då blev det tufft för oss, säger Söder som tycker laget ryckte upp sig i andra halvlek:
– I andra halvlek gör vi det vi ska. Vi får ett mål och det var bra att få in Hosam och Sana som fick viktiga minuter. Nu när det är överstökat kan vi bara köra på.

Och Söder imponerades över Sanas comeback på Gamla Ullevi:

– Jag tycker han gör det jättebra. Han är fin med bollen och vill alltid spela den framåt, vilket är bra för en forward. Sen såklart, har man endast gjort en träning dagen innan match är det inte så enkelt. Efter förutsättningarna gjorde både han och Hosam en bra insats.