Starfelt om första målet: ”Extremt skönt såklart”

Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

Carl Starfelt gjorde sitt första mål i Blåvitt när man besegrade Helsingborg hemma på Ullevi med 3-1. Efter den tunga starten borta mot AFC, är Blåvitt nu fyra i tabellen och har gjort flest mål i Allsvenskan.
— Vi har trott på oss själva hela tiden, säger Starfelt till Nya Blåvitt efter matchen.

”Glad påsk Helsingborg”, skanderades efter att Benjamin Nygren rullat in 3-0 till Blåvitt. Dessförinnan hade Lasse Vibe gjort sitt första mål sedan hemkomsten, och Carl Starfelt sitt första mål i den blåvita tröjan.
— Extremt skönt såklart. Bortsett från första matchen, tycker jag har vi spelat väldigt bra. Många spelare är i form och vi har gjort väldigt bra insatser på den här arenan. Lite segt att släppa in målet där i slutet, annars hade vi haft noll insläppta mål på den här arenan. Men det var jätteskönt, och en superbra insats av hela laget, säger Starfelt efter matchen.

Hur viktigt var det att studsa tillbaka efter en bra insats, men förlust mot Djurgården?
— Det är klart att det är viktigt. Även om man spelar bra, så är det viktiga att poängen kommer. Det är skönt att spelet sitter, och att vi får medvind och kan ta tre poäng, säger Starfelt och fortsätter:

— Vi började säsongen tungt med en förlust borta mot AFC, där vi förväntades vinna. Så det är väldigt starkt mentalt av oss att lyckas vända på det. Vi har ett jävla go i laget och tror på det vi gör. Vi har fått in en vinnarmentalitet i laget. Det är känslan. Men sen tar det tid att bygga en riktig vinnarmentalitet på sikt, men vi är på god väg. Det är en stor skillnad på inställningen från förra året. Då kändes det som att många var passiva och rädda i vissa matcher. Nu bröstar alla upp sig, och håller huvudet högt, oavsett vilka vi möter.

Match om bara tre dagar igen, hur känns det?
— När vi spelar såhär bra och plockar en del poäng, så är det skönt att det bara rullar på.

Hårt arbetande lag

En tung höst, en ovis försäsong och en jobbig förlust borta mot AFC. Men nu blåser det positiva vindar i Göteborg.
Carl Starfelt som har varit en av de bästa spelarna inledningsvis, hyllar sina lagkamrater.
— Det är skönt att ge tillbaka till supportrarna efter ett tungt fjolår. Där bak där jag spelar, ser jag hur alla framför mig jobbar extremt hårt, säger han och fortsätter:

— Vi har många duktiga fotbollsspelare och det är en stor skillnad på inställningen från ifjol. Vi är starkare mentalt. Vi torskade borta mot AFC, som alla förväntade sig att vi skulle vinna. Det är starkt av oss att göra tre solklara insatser efter det.

Ni var bottentippade inför säsongen. Nu verkar alla förvånade när det går bra för er, det är väl inte ni?
— Vi har trott på oss själva hela tiden. Men med en oerfaren trupp inför säsongen är det svårt att veta. Men än så länge har vi inte uträttat något. Vi har tagit sex poäng av tolv möjliga. Vi måste fortsätta köra på nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.