Stort bortafölje i Helsingborg – närmare 1000 blåvita supportrar

Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

Ikväll spelar IFK Göteborg borta mot Helsingborg. Tillbaka på Olympias bortasektion för första gången sedan uttåget 2016. Och det ser ut att bli ett kärt återseende. I skrivande stund är det över 850 sålda biljetter på bortasektionen. 


Annons från Unibet:


Ikväll går IFK Göteborg in i den 20:e omgången av Allsvenskan. Man gör det borta mot Helsingborg på Olympia. På plats väntar ett stort bortafölje med blåvita supportrar. I skrivande stund är den senaste rapporten från IFK Göteborgs SLO att drygt 850 biljetter är sålda på bortasektionen.

Detta trots att det är ännu en måndagsmatch. Tredje raka, blir fjärde nästa vecka när man tar emot Kalmar FF på Gamla Ullevi.
Men trots det har vi mäktat med över 1000 supportrar borta mot Örebro, och nu ser det ut att bli detsamma ikväll.
– Vi var snabba med förköp och kom upp i bra nummer tidigt och sen har det avtagit lite. Men känslan är att vi nog kan bli drygt 1 000 på plats. Jag hoppas att en del bestämmer sig idag och åker ner, säger IFK Göteborgs SLO Christopher Lindahl, till Nya Blåvitt.

IFK Göteborg har trots de sportsliga motgångarna haft ett bra stöd såväl hemma som borta. Men i takt med de bättre resultaten, har även publiksnittet höjts avsevärt under 2019. Nu ser man ut att göra två raka bortamatcher med fyrsiffrigt bortafölje.
– Vi har alltid varit bra på att åka på våra bortamatcher oavsett dag eller plats. I år har vi växlat upp ytterligare och levererat riktigt bra siffror och läktarinsatser. Det följer givetvis de sportsliga resultaten som har varit bättre än vad många trodde inför säsongen. Så det är givetvis en av anledningarna. Vi har dessutom många storlag på hösten med både Malmö och Hammarby på söndagar, så det kommer bli en rolig höstsäsong för alla som åker på bortamatcherna, avslutar Lindahl.