Tobias Sana tillbaka i Blåvitt: ”Klubben i mitt hjärta”

Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

Tobias Sana lämnade IFK Göteborg 2012 – för spel i holländska Ajax.
Sedan dess har drömmen alltid funnits, om att en dag få återvända till Kamratgården.
Och i dag gick den i uppfyllelse.
– Jag ska försöka visa varje dag vad Blåvitt betyder för mig, säger Sana till klubbens hemsida.


Annons från Unibet:


2012 lämnade Tobias Sana Blåvitt för spel i holländska Ajax.
Efter en aningen krokig väg – har han nu hittat hem igen.
– Jag har drömt om att få chansen att komma tillbaka. Nu var första gången jag fick frågan sedan jag lämnade för Ajax 2012 och jag kände direkt att jag vill ta den här möjligheten. Jag har pratat med folk i IFK Göteborgs ledning, med familj och vänner om vad det innebär att jag kommer tillbaka. Jag förstår och respekterar att det lär bli reaktioner och att folk har sina åsikter, säger han till klubbens hemsida.

Sana pratar om incidenten på Gamla Ullevi 2016.
Då tillhörde han Malmö FF – och fick i samband med matchen ett knallskott kastat på sig när han värmde upp vid sidlinjen.
Sana svarade med att kasta upp hörnflaggan mot den blåvita publiken.
– Jag blev jäkligt rädd och oerhört chockad. Sedan var det fel och dumt av mig att kasta hörnflaggan och det är givetvis något jag ångrar, men jag har gått vidare och lagt det bakom mig. Förhoppningsvis kan alla supportrar, tillsammans med mig, blicka framåt. Jag kommer att försöka visa varje dag ute på planen vad det betyder för mig att spela för Blåvitt, att vara tillbaka på Kamratgården, att åter få tillhöra klubben i mitt hjärta. Dessutom vara ett stöd och bidra med mina erfarenheter till alla unga spelare som finns i truppen, säger Sana till klubbens hemsida.

Poya Asbaghi ihop med Tobias Sana / Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

Poya Asbaghi ger sina tankar om nyförvärvet:
– Tobias har kvaliteter och erfarenheter som kommer att ge oss mycket både på och utanför fotbollsplanen. Framförallt har han en god förmåga att skapa målchanser för sig själv och sin omgivning på ett sätt som passar oss väldigt väl.