Träningsrapport inför hemmapremiären

Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Det var flera hundra på plats när IFK Göteborg genomförde sista träningspasset inför hemmapremiären mot Elfsborg.

Öppen träning med fika och käk lockade flera hundra supportrar till dagens träning på Kamratgården. En träning som var mer en av show och härlig upplevelse för spelarna och supportrarna, som Lasse Vibe sade.

Efter en lätt uppvärmning var det en intensiv possesionövning där Poya eldade på sin del av laget ordentligt. Höjdpunkten där var helt klart Pakas ”Sam Larsson-tunnel” på Robin Söder – ni vet den när han snurrar med bollen och tunnlar försvararen.

Efter det var det matchspel åtta mot åtta, med två spelare i grön väst som var med bollförande lag. Suget att se Lasse Vibe näta fanns från både honom själv, och supportrarna på plats. Dessvärre uteblev det.

Något vi däremot fick bevittna var en Lasse Vibe som höjde rösten och eldade på de yngre.

Efter ett relativt kort, och lugnt matchspel, avslutade man träningen med en 20 minuters anfallsövning. Långbollar från mittplan, ut på kanten och inlägg mot två spelare.

Det var dock två spelare, som inte deltog under denna övningen. Robin Söder och Lasse Vibe. Lite komiskt kan tyckas, att våra två anfallare inte deltog i en skottövning. Istället stod de båda vid sidan av och pratade med varandra, under hela övningen.

Efter träningen var Sebastian Eriksson nere på plan och snackade med spelarna, efter att han själv hade rehabiliterat uppe på gymmet. Tillsammans med Victor Olofsson bar han dock tillbaka den stora väskan med träningsredskap – är inte det de yngsta spelarnas ansvar? För dåligt.

Den spelare som stack ut mest ur positiv bemärkelse när det vankades tvåmålsspel, var Carl Starfelt som såg riktigt pigg och defensivt jobbig ut. Hoppas det håller i sig imorgon.