Uppgifter: Blåvitt uppges ha budat på Alexander Jallow

Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg tittar på förstärkningar.
Enligt uppgifter till FotbollDirekt har man lagt ett bud på Jönköping Södras högerback Alexander Jallow.


Annons från Unibet:


Blåvitt har tappat flera nyckelspelare i sommar. Benjamin Nygren och Carl Starfelt har sålts för stora pengar, medan andra nyckelspelare har dragits med skador under en längre tid. Nu tittar klubben på förstärkningar utifrån.

Enligt uppgifter till FotbollDirekt är ett av namnen J-Södras succéförsvarare, Alexander Jallow. IFK Göteborg ska ha lagt ett bud på 21-åringen som J-Södra ska ta ställning till. Jallows kontrakt med klubben går ut 2020 och ytterbacken ska enligt uppgifter vara öppen för en flytt. Det har tidigare funnits intresse från bland annat Djurgården och AIK.

2014 spelade Jallow i Avesta AIK. Då var försvararen och provtränade med IFK Göteborgs U19-lag, som då tränades av Alf Westerberg.

Det blev inget kontrakt i Blåvitt då, utan det blev en övergång till Brage i augusti 2015. I januari 2017 gick flyttlasset till Jönköping Södra där karriären har tagit fart på riktigt. Fjolårssäsongen var Jallows bästa. Men i samband med en U21-samling drabbades 21-åringen av en skada som har satt käppar i hjulen för hans säsong i år.