Uppgifter: Lasse Vibe i förhandlingar med MLS klubb

IFK Göteborgs stjärnanfallare Lasse Vibe är på väg att flytta till Brentford i Championship. Enligt den danska tidningen Ekstrabladet kan övergången göras officiell redan i helgen.

Enligt rapporten hade Vibe flera erbjudanden men valde till slut Brentford, och klubben uppges betala omkring 12 miljoner kronor för den danske anfallaren.

Men vänta lite, det finns en ny vändning i historien! Precis när Brentford tycktes vara en färdig affär rapporterar den svenska tidningen Sportbladet att de kinesiska stormakterna Guangzhou Evergrande och Beijing Guoan har gett sig in i racet om Vibes signatur.

De kinesiska klubbarna sägs vänta tills det europeiska transferfönstret stänger innan de gör en flytt för den danske landslagsmannen.

Samtidigt har även den engelska klubben Reading visat intresse för Vibe, och klubben uppges ha lagt ett första bud på 12 miljoner kronor som avvisades av blåvitt. Enligt Sportbladet väntas Reading öka sitt bud till någonstans mellan 15 och 20 miljoner kronor.

IFK Göteborgs sportchef Mats Gren avböjde att kommentera de kinesiska klubbarnas intresse, men talade om de svårigheter som kommer med att förlora en spelare mot slutet av transferfönstret. “Det komplicerar saker och ting. Om vi förlorar en spelare i slutet av februari har vi både mindre tid och färre spelare att välja mellan för att hitta en ersättare”, säger Gren till Sportbladet.

Medan Lasse Vibes transfersaga fortsätter att utvecklas får fansen vänta och se om han hamnar i Brentford eller i Chinese Super League. Kommer den danske anfallaren att ta Championship med storm eller erövra Fjärran Östern? Idrottsvärlden är alltid full av överraskningar.

Läs mer om fotboll här, och följ fler nyheter!