Vajebah Sakors mål inför 2019: ”Ska dominera mittfältet”

FOTO: Emelie Hübner

Vajebah Sakor kom till Blåvitt 2017 och har sedan dess haft höga höjder blandat med dippar. Inför 2019 har han en personlig målsättning.
— Jag ska dominera mittfältet, säger Sakor i en intervju med Nya Blåvitt

Vajebah Sakor är en spelare med enorm potential och enligt mig en av de som kan få stor utväxling i år. Men likt de flesta andra  i truppen hade han en tuff fjolårssäsong.

— Det är väldigt mycket jag tar med mig från förra säsongen, bland annat, att vi borde våga spela och dominera matcher som vi vill ha, säger Sakor och fortsätter med att berätta om ledigheten:

— Ja, det var väldigt bra med en liten paus, men redan efter två veckor var jag igång med träningen inför 2019.

På lördag spelar IFK Göteborg sin första av två träningsmatcher i PSA. Norska Stabæk, som också har ett tungt fjolår bakom sig, står för motståndet.

Hur känns det att dra igång igen på riktigt?
— Vi ser fram emot Stabækmatchen. Vi arbetade väldigt bra hela förra veckan och har inlett den här veckan likaså.

Vem har imponerat mest hittills?
— De som jag har varit imponerad av hittills är de unga pojkarna som har kommit upp i A-laget. Adil (Titi) och Rasmus (Wikström). Jag tycker även att Amin är i mycket god form och gör det bra på träningarna. 

Det är ett rekordungt IFK Göteborg bestående av stora delar egna produkter. Med sina 22 år på jorden framstår Vajebah Sakor som en av de rutinerade i dagens trupp, något som mittfältaren trivs bra med.

— Självklart hjälper jag de unga så mycket jag kan. Jag har själv varit i den situation där jag har spelats in i ett A-lag. Det viktigaste för mig är att främja det bästa hos de unga spelarna på alla sätt, få dem att känna sig bekväma och avslappnade så att de når sin fulla potential, säger Sakor och fortsätter:

— Adil och Rasmus är på rätt väg, de tränar bra och arbetar hårt varje dag.

Ferran Sibila har genomfört tre träningar som assisterande tränare och redan satt sin prägel på laget med olika typer av possesionövningar.

— Ja, jag tror han kan hjälpa oss med sin fotbollsfilosofi, så det glädjer mig, säger Sakor.

Vajebah Sakor var under sin första tid i Blåvitt 2017 stundtals briljant och vår bäste spelare. Men likt resten av laget kom han inte riktigt upp i nivå under 2018 och hoppas nu på förändring.

Vad är ditt personliga mål för 2019?
— Personligen sätter jag bara ett mål inför 2019, att jag ska dominera mittfältet.

Varför ska de blåvita supportrarna köpa årskort 2019?
— Eftersom de kommer att njuta av den typ av fotboll vi kommer spela och inte minst alla matcher vi kommer att vinna för dem i år. Naturligtvis betyder det mycket för oss att ha vårt stöd med oss i varje match, avslutar Sakor.