Klubbens uppmaning: ”Ökad medvetenhet och sunt förnuft”

Foto: Bildbyrån

Coronaviruset har redan – och kommer fortsatt att drabba Allsvenskan 2020.
IFK Göteborg ser hellre att premiären skjuts fram, än att den spelas inför tomma läktare. 
– Varken Blåvitt eller någon annan klubb ser att tomma läktare är ett alternativ, säger Max Markusson till Nya Blåvitt.


Annons från Unibet:


Spridningen av coronaviruset har medfört drastiska konsekvenser. Så sent som igår meddelade regeringen att inga evenemang med över 500 personer får äga rum. Detta i sin tur drabbar svenska cupens kvartsfinaler i helgen som nu kommer att spelas inför tomma läktare – däribland Blåvitts match borta mot Hammarby.

Med tanke på spridningen finns det även en risk att den allsvenska starten kommer att påverkas.
Men likt flera andra storklubbar – är IFK Göteborg tydliga med att man hellre ser att serien skjuts upp, än att den spelas utan publik till en början.
– Absolut! Varken Blåvitt eller någon annan klubb ser att tomma läktare är ett alternativ, säger Max Markusson till Nya Blåvitt.

I går var det Djurgården, och i dag hakade även AIK på att stänga sina träningar från supportrar och media helt och hållet.
Blåvitt? Sitter lugnt i båten, än så länge.
– I dagsläget ser vi ingen anledning till att förändra det upplägg som vi har. Däremot ber vi alla som kommer och tittar att agera efter sunt förnuft och respektera att man håller avstånd till spelare och ledare. Men vi kommer att följa utvecklingen nära och agera utifrån de rekommendationer som kommer från myndigheterna, berättar Markusson.

Har spelarna och anställda i klubben några direktiv för hur man ska agera?
– Ja, det har gått ut rekommendationer om vad klubben anser är lämpliga åtgärder för närvarande. I grund och botten så handlar allt om en ökad medvetenhet samt sunt förnuft, säger Markusson.