Världsmästerskapet i Fotboll för Damer 2019 dag 1

Världsmästerskapet i fotboll för damer 2019 dag 1 har äntligen börjat och det första dagen var fullspäckad med spänning och dramatik. De mest talangfulla damfotbollslagen från hela världen samlas i Frankrike för att tävla om den eftertraktade titeln. I denna artikel tar vi en titt på dag 1 av mästerskapet och ger dig de mest minnesvärda ögonblicken.

Mästerskapsformat

Världsmästerskapet i fotboll för damer spelas vart fjärde år, och i år är det den åttonde upplagan av turneringen. Totalt deltar 24 lag från hela världen, och de är uppdelade i sex grupper om fyra lag var. De två bästa lagen från varje grupp går vidare till utslagningsfasen, där åttondelsfinaler, kvartsfinaler, semifinaler och finalen avgörs.

Resultat från Dam-VM 2019

Följande matcher spelades under dag 1 av turneringen:

  • Frankrike vs Sydkorea: 4-0
  • Tyskland vs Kina: 1-0
  • Spanien vs Sydafrika: 3-1
  • Norge vs Nigeria: 3-0
  • Australien vs Italien: 1-2
  • Brasilien vs Jamaica: 3-0
  • England vs Skottland: 2-1
  • Argentina vs Japan: 0-0

Världsmästerskapet i fotboll för damer 2019 dag 1 började med matchen mellan Frankrike och Sydkorea, som också var öppningsmatchen för turneringen, såg det franska laget dominera från start till slut. Frankrikes Eugénie Le Sommer och Wendie Renard bidrog med två mål var, vilket resulterade i en klar 4-0-seger.

I matchen mellan Tyskland och Kina var det Tyskland som tog ledningen genom ett tidigt mål av Giulia Gwinn i den 66:e minuten, och de höll sedan fast vid ledningen för att vinna matchen med 1-0.

Spanien mötte Sydafrika i den tredje matchen för dagen, och Spanien tog ledningen genom ett självmål av Sydafrikas Linda Motlhalo. Spanska talangen Jennifer Hermoso bidrog sedan med två mål, vilket ledde till en 3-1-seger för Spanien.

världsmästerskapet i fotboll för damer 2019 dag 1

I matchen mellan Norge och Nigeria var det Norges Guro Reiten som öppnade målskyttet i den 17:e minuten. Lisa-Marie Utland ökade sedan ledningen i den 34:e minuten, och Osinachi Ohale bidrog med ett självmål för att ge Norge en övertygande 3-0-seger.

Matchen mellan Australien och Italien såg italienska Barbara Bonansea göra ett hattrick, inklusive det avgörande målet på övertid, för att ge Italien en 2-1-seger över Australien.

Brasilien öppnade starkt i matchen mot Jamaica, där Cristiane gjorde ett hattrick för att leda Brasilien till en 3-0-seger.

I matchen mellan England och Skottland var det engelska laget som tog ledningen genom ett självmål av Skottlands Nicola Docherty.

Nyckelögonblick från dag 1

Under den första dagen av Världsmästerskapet i fotboll för damer 2019, fick vi bevittna flera spännande matcher och dramatiska ögonblick. Här är höjdpunkterna från varje match, samt en analys av de viktigaste ögonblicken.

Match 1: Frankrike mot Sydkorea

Världsmästerskapet inleddes med en imponerande prestation från värdnationen Frankrike, som mötte Sydkorea. Frankrike dominerade matchen från start till mål, och vann till slut med 4-0. Det första målet kom redan efter nio minuter, när Wendie Renard stötte in bollen på en hörna. Det andra målet kom från Eugénie Le Sommer, som gjorde ett fantastiskt mål efter 35 minuter. Andra halvlek fortsatte i samma stil, med två mål till från Frankrike. En imponerande prestation från Frankrike, och en svår start för Sydkorea.

Match 2: Tyskland mot Kina

Tyskland tog sig an Kina i den andra matchen på dag 1. Matchen var jämn under första halvlek, men det var Tyskland som lyckades göra det första målet genom Giulia Gwinn efter 66 minuter. Kina kämpade för att kvittera, men Tyskland kunde hålla undan och ta hem segern med 1-0.

Match 3: Spanien mot Sydafrika

I den tredje matchen på dag 1, ställdes Spanien mot Sydafrika. Spanien var det dominerande laget under matchen, men hade svårt att hitta målet. Till slut var det dock en självmål från Sydafrika som gav Spanien segern. Ett besviket Sydafrika fick lämna planen efter en hård kamp mot ett starkt spanskt lag.

Match 4: Norge mot Nigeria

Den sista matchen på dag 1 var en jämn och spännande match mellan Norge och Nigeria. Norge tog ledningen genom Guro Reiten efter 17 minuter, men Nigeria kämpade sig tillbaka och kvitterade genom en straff från Kwarasiima i den andra halvleken. Matchen slutade till slut 1-1, efter en spännande och välspelad match från båda lagen.

Spelarnas prestationer på dag 1 av VM i fotboll för damer 2019

Ett stort antal av världens bästa fotbollsspelare har samlats för att tävla i VM i fotboll för damer 2019 i Frankrike. Förutom att titta på de olika lagen, så är det också intressant att se vilka individuella prestationer som sticker ut under turneringen. Här är några av de mest imponerande spelarprestationerna från dag 1.

Wendie Renard – Frankrike

Frankrikes försvarsspelare, Wendie Renard, spelade en stor roll i lagets 4-0-vinst mot Sydkorea i den inledande matchen av turneringen. Renard stod ut genom sin dominerande närvaro i luften och gjorde två mål från hörnor. Hon var också en stark närvaro i försvaret och gjorde det svårt för Sydkorea att skapa chanser.

Cristiane – Brasilien

Brasiliens forward, Cristiane, gjorde två mål i lagets 3-0-vinst mot Jamaica. Hennes första mål var en briljant cykelspark som satt högt i nätet. Hon visade också upp sin tekniska skicklighet genom att dribbla förbi flera försvarare och sedan sätta in bollen för sitt andra mål.

Amandine Henry – Frankrike

Frankrikes mittfältare, Amandine Henry, hade en stark insats i lagets 4-0-vinst mot Sydkorea. Hon visade sin bollkontroll och sin förmåga att skapa chanser för sina medspelare. Hon var också en stark närvaro på mittfältet, där hon bröt upp flera av Sydkoreas anfall och bidrog till att hålla en ren nolla för Frankrike.

Ellen White – England

Englands forward, Ellen White, gjorde två mål i lagets 2-1-vinst mot Skottland. Hennes första mål var en snygg volley som gick in i det vänstra hörnet av målet. Hennes andra mål var en enkel avslutning efter ett fint pass från lagkamraten Nikita Parris. White visade också upp sin arbetskapacitet genom att hjälpa till i försvaret och bidra till att hålla Skottland på avstånd.

Sammanfattning

Världsmästerskapet i fotboll för damer 2019 Dag 1 hade några spelare som stack ut: Wendie Renard var en dominant närvaro i försvaret och gjorde två mål från hörnor, Cristiane visade upp sin tekniska skicklighet genom att göra två mål, Amandine Henry var en stark närvaro på mittfältet och bröt upp flera av Sydkoreas anfall och Ellen White gjorde två mål och bidrog till att hålla Skottland på avstånd. Det kommer att bli spännande att se vilka andra spelarprestationer som sticker ut under resten av turneringen.