Vilka är de hetaste namnen i svensk fotboll?

Svensk fotboll har under många år bevarat sin plats i rampljuset tack vare den folkkäre och ödmjuke Zlatan Ibrahimovic. Att kalla honom ödmjuk är så klart lite skämtsamt och kanske en aning överdrivet, men detta är en ikon som verkligen var “larger than life” och tog svensk fotboll till nya höjder.

Efter Zlatan-éran så lämnades ett stort tomrum, men det tog inte länge innan det började fyllas med nya namn. I den här artikeln ska vi diskutera några av dessa nya stjärnor och se vad som stundar för svensk fotboll.

Alexander Isak

Spelaren i Newcastle, Alexander Isak, är ett av de mest självklara namnen på denna lista. Det råder inget tvivel om att Isak är en generationsbegåvning. Den verkliga frågan är, var är hans maxtak? Ända sedan hans unga dagar i allsvenskan så visade han prov på skicklighet och känsla för att ösa in mål.

När Isak var med på planen för AIK, så blev Allsvenskan odds betydligt mer intressanta att tippa på. Med hans kombination av skicklighet, smidighet och näsa för mål, så är det inte konstigt att liknelser har dragits till självaste Ibrahimovic.

Med fortsatt utveckling och målmedvetenhet, står han redo att leda nästa generation svenska fotbollsstjärnor och återigen sätta Sverige på kartan.

Dejan Kulesevsiki

Det finns absolut inga tveksamheter om att de två första herrarna på denna lista redan är etablerade som riktiga världsstjärnor. Frågan är återigen, hur högt kan de nå? Dejan Kulusevski är en spelare som lyst upp svensk fotbolls framtid med sin dynamiska spelförmåga och mångsidighet på planen.

Hans spelstil, vision och tekniska färdigheter har gjort att han definitivt är ett värdigt namn att följa i Premier League. Trots sin unga ålder har Kulusevski redan haft ett meningsfullt inflytande i europeiska toppklubbar.

Han är en mångsidig spelare som fungerar på ett flertal positioner och det är inte alls konstigt att han just vunnit sin andra guldboll.

Hugo Larsson

Hugo Larsson är vad många skulle kalla för riktigt fotbollsgodis. Han är en av de mest lovande unga talangerna i Sverige just nu. Endast 19 år fyllda, så har tidigare Malmö FFs unga mittfältsstjärna visat att han är något utöver det vanliga.

Han imponerade rejält i allsvenskan och blev belönad med utmärkelsen “Årets unga spelare”. Larssons talang gick inte obemärkt länge, då stora klubbar som Chelsea visade intresse och tog med Hugo på provträningar.

Det visade sig att Malmö inte kunde behålla talangen så länge innan han såldes i en rekordstor spelaraffär till Eintracht Frankfurt. Faktum är att denna affär var den största en svensk klubb någonsin gjort.

Hans tekniska förmåga och fina passningsspel är något vi kommer att få njuta av i många år framöver, framtiden är onekligen ljus.

Anthony Elanga

Anthony Elanga är en 22-årig supertalang som har fostrats i Manchester United sedan han var 12 år. Han debuterade mot Leicester City och det tog inte länge efter hans debut innan första målet kom.

Med förtroendet från den gångna Manchester United tränaren Ole Gunnar Solskjaer, så fick Elanga blomma ut till den spelare vi ser idag. Med hans fart och känsla för att sätta bollen i nätet, så är det inte svårt att förstå att Elangas framtid är ljus.

Detta är definitivt ett hett namn som vi kommer följa med spänning de kommande åren.