Vukovic: Landslagsklass på Ohlsson – dags att lyfta på luren Janne

Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

Det blev tillslut 0-0 på Gamla Ullevi, trots 90 minuters intensiv och underhållande fotboll. Jag fick inte se några mål. Men jag såg något helt annat. Det jag såg var en ytterspringare med oändliga lungor, med en syreupptagningsförmåga som saknar motstycke och som i mitt tycke förtjänar en plats i den svenska landslagstruppen. 


Annons från Unibet:


Det är den 27 juli 2018 när IFK Göteborg möter BP hemma på Gamla Ullevi. Blåvitt vinner med 3-0 efter ett hattrick av Elias Omarsson. Den länge skadade Patrik Karlsson Lagemyr gjorde även comeback. Det var väl ungefär det som var samtalsämnena efter matchen.

Men jag fastnade för något annat.

Sebastian Ohlsson vikarierade som högerback, då ordinarie Emil Salomonsson var avstängd. En genomgående bra insats, fick tyvärr ett tråkigt slut när Ohlsson drog på sig sitt andra gula kort på tilläggstid. Men hans insats gick inte omärkt. Sedan dess har jag sagt att den dagen Emil Salomonsson lämnar Blåvitt, har vi redan hans ersättare i truppen.

Och så blev det.

Sebastian Ohlsson har egentligen sedan första matchen på försäsongen tagit kliv i sin nya roll som ytterback, eller wingback, beroende på formation. Medan Alhassan Yusuf, Benjamin Nygren och Patrik Karlsson Lagemyr får enormt mycket cred för sina poäng framåt, glöms Ohlsson ibland bort för sina fysiska egenskaper.

Match efter match gör han ett hästjobb defensivt, för att sedan på en femma vara högst upp i plan på sin kant och leverera offensivt. Men i dagens match mot Malmö FF fick vi se en insats utöver det vanliga. Under den första halvleken var han bra, och till supportrarnas jubel tryckte han dit Sören Rieks lite extra två gånger. Men de första 45 minuterna hette planens gigant i mitt tycke Alhassan Yusuf.

Yusuf tog kliv även i den andra halvleken. Hans orädda och aviga spelstil gjorde att han dominerade mittfältet under 90 minuter. Det var beundransvärt att se på. Men trots hans fantastiska insats, fanns det en spelare som gick om honom ju längre matchen led. När de andra spelarna tappade ork, accelererade en annan. Sebastian Ohlssons andra halvlek håller inte bara hög allsvensk nivå, den håller landslagsklass.

Jag har två frågor.
Vad har han för syreupptagningsförmåga? För jag vill ha den.
Och…
När lyfter Janne på luren?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.