Vukovic: Att prestera under press och glöda mer än någonsin

Foto: Bildbyrån

Det blev 1-1 – igen – mellan IFK Göteborg och Falkenberg.
En sämre insats, med en någorlunda slutforcering sista 15 minuterna.
Men det jag tar med mig från kvällens match – är Tobias Sanas psyke och Robin Söders målform.


Annons från Unibet:


Robin Söder glöder, mer än någonsin? Anfallaren gjorde i dag sitt femte mål sedan matchen borta mot just Falkenberg tidigare i sommar. Men som om inte det vore nog – är han också Blåvitts enda målskytt sedan just den matchen. Han har gjort samtliga Blåvitts fem mål sedan den 1-1-matchen i mitten av juli.

Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

Jag har tidigare under säsongen hyllat honom otaliga gånger för hur viktig han har varit i IFK Göteborgs anfallsspel, utöver målskyttet. Men den senaste månaden har även det lossnat för Robin. Jag har under vårsäsongen drivit tesen att han är en av allsvenskans mest underskattade spelare. Men jag är redo att byte ut det epitetet till: en av allsvenskans bästa anfallare. För när hans targetspel och passningsförmåga allt jämt håller samma nivå – samtidigt som han gör mål i denna utsträckningen. Ja då är han utan tvekan en av allsvenskans bästa anfallare.

. . .

Men jag tar också med mig Tobias Sanas psyke.

Snacka om att prestera under press. Splitringen inför matchen på sociala medier har inte gått att missa. Och det ska även tilläggas för de som inte var på plats – att det var en del burop när han värmde upp och även under matchens gång. Men skulle jag uppskatta fördelningen, var det nog 95-5 till det positiva.

Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

Tobias Sana kom in efter knappa tio minuter spelade – och fick sig tilldelat en aningen ovan position. Bredvid Alhassan Yusuf fick han agera någon form av balanserande mittfältare, vilket hade varit helt otroligt under hans förra vända i klubben.
– Med åldern blir man klokare och smartare. Jag känner mig mycket bättre överlag nu än innan – jag är bättre defensivt, starkare och mognare, berättar Sana.

Han spelade ut sitt register och visade prov på väldigt höga kvalitéer offensivt.
Samtidigt var det en Tobias Sana som njöt över att få springa ut på Gamla Ullevi igen.
– Det var underbart att vara tillbaka. I Göteborg andas man fotboll. Blåvitt är Göteborg. Att vara tillbaka på den här borgen var bara glädje, säger Sana glatt efter matchen.

Efter matchen promenerade Sana längs med långsidan och möttes av stående ovationer och flertalet glada tillrop.
Han klappar om IFK Göteborgs klubbmärke och fortsätter upp mot sina vänner på läktaren för snack och bilder.

Även om IFK Göteborgs resultat inte blev vad vi hoppades på, så var det en emotionellt fin återkomst för Tobias Sana.
Ödmjuk som han var efter matchen – riktade han dock fokuset på de tappade poängen.
– Jag hade hellre vunnit. Tre poäng är viktigare än min egen insats och laget är viktigare än mig.